PlayStation IV ...                             detalii

KINECT
SONIC FREE RIDERS
THE AVENGERS
- BATTLE FOR EARTH
KINECT SPORTS
- ULTIMATE COLLECTION
KINECT ADVENTURES
KINECT JOY RIDE
DANCE CENTRAL 3
STAR WARS
MOTION SPORTS ADRENALINE
MOTION SPORTS
- PLAY FOR REAL

CLASIC
MINECRAFT
FIFA 16
GRAND THEFT AUTO V
NEED FOR SPEED
- MOST WANTED 2
TOM CLANCY'S
- GHOST RECON COMPILATION
RISE OF THE GUARDIANS
WATCH DOGS
LEGO - STAR WARS
- THE COMPLETE SAGA
RANGO
CARS 2
BATTLEFIELD 3
HALO 4
CALL OF DUTY 3
NAIL'D
SPLIT SECOND VELOCITY
FIFA 15
PES 2013
- PRO EVOLUTION SOCCER
NBA 2K11
NBA 2K13
NEED FOR SPEED
- MOST WANTED
NEED FOR SPEED
- HOT PURSUIT
NEED FOR SPEED
- SHIFT 2 UNLEASHED
FORZA MOTORPORT 2
FORZA MOTORPORT 3
FORZA MOTORSPORT 4
FORZA HORIZON
TDU 2
- TEST DRIVE UNLIMITED
MOTOGP 10/11
MOTOGP 09/10
DRAGON BALL 2
- RACING BLAST
SBK 2011
- SUPERBIKE WORLD CHAMPIONSHIP
BURNOUT
- REVENGE
PGR 4
- PROJECT GOTHAM RACING
DIRT SHOWDOWN
MEDAL OF HONOR
ENEMY TERRITORY
- QUAKE WARS
DUKE NUKEM FOREVER
CLASH OF THE TITANS
TOM CLANCY'S
- HAWX 2
CRYSIS 3FIFA 16
FIFA 14
FIFA 13
GRAND THEFT AUTO IV
ANGRY BIRDS TRILOGY
THE AMAZING SPIDER MAN
TOY STORY 3
RAYMAN
- LEGENDS
BRAVE
ASSASSIN'S CREED II
BATMAN
- ARKHAM CITY
TRANSFORMER DEVASTATION
FORMULA 1 / 2012
NEED FOR SPEED
- MOST WANTED
NBA 2K13
AVATAR
JUST DANCE 2018
JUST DANCE 2017
JUST DANCE 2016
WII SPORTS
WII SPORTS RESORT
GAME PARTY 3
SHAUN WHITE SNOWBORDING
WE LOVE GOLF
WIIPLAY MOTION
DANCE PARTY
- CLUB HITS
SUPER TRUCK RACER
GREEN LANTERN
- RISE OF THE MANHUNTERS
SPRINT CARS
FIFA 11
U-DRAW STUDIO
WACKY WORLDOF SPORTS
FLING SMASH
CRASH CAR RACER
KART RACER
TRACKMANIA
FERRARI CHALLENGE DELUXE
DRIVER
- SAN FRANCISCO
101 PARTY MEGAMIX IN 1 SPORTS
ALL STAR CHEERLEADER
DANCEDANCE REVOLUTION
- HOTTEST PARTY 4
HANNAH MONTANA
- SPOTLIGHT WORLD TOUR
ZUMBA FITNESS Consolele cu jocuri video ... o metamorfozare continua

    In anul 1972 a fost lansata prima consola, numita Magnavox Odyssey. Pentru aceasta au fost create 27 de jocuri care din pacate nu au fost vandute intr-un numar atat de mare precum se asteptau producatorii. Motivul esecului a fost datorat marketingului slab al firmei producatoare de jocuri care nu a mentionat in reclamele sale faptul ca aceasta consola de jocuri poate fi folosita pe orice televizor, nu doar pe televizoarele produse de ei. Prin urmare, doar 330.000 de exemplare de jocuri au fost vandute. Urmatoarea consola cu jocuri video, Atari 2600, a companiei cu acelasi nume, a fost lansata in anul 1977 si s-a bucurat de vanzari de peste 30 de milioane de exemplare, acestia avand grija sa nu repete greseala predecesorilor lor.

    In anul 1983 Nintendo lanseaza Nintendo Entertainment System (NES), ce s-a dovedit a fi un real succes. De asemenea, in perioada aceasta a aparut si "Mario" , reprezentand cel mai mare succes al companiei. Cu vanzari ce depaseau 60 de milioane de unitati, Nintendo este numita in 2010 "cea mai buna consola de jocuri a tuturor timpurilor" . Au urmat cei de la Sony care in anul 1994 au produs prima consola ale carei jocuri nu mai erau stocate pe casete, ci pe CD-uri iar acest nou model s-a bucurat de vanzari de peste 102 milioane de unitati. SEGA nu s-a lasat mai prejos inventand conceptul de jocuri online pe console, prin sistemul SEGA Dreamcast. Recordul vanzarilor a fost atins de Sony care in anul 2000 a lansat Playstation 2, o consola de jocuri vanduta in peste 155 de milioane de exemplare. In anul 2001, Microsoft intra pe piata cu sistemul de jocuri Xbox.

    Intre anii 2005 si 2006 a aparut noua generatie de console de jocuri cu rolul de a inova industria gamingului. Astfel, Sony lanseaza Playstation 3, Microsoft se axeaza pe Xbox 360 dar cel mai mare succes l-au avut cei de la Nintendo care au lansat consola de jocuri Wii ce dispune de un controller special bazat pe miscare, datorita caruia Nintendo se claseaza in topul vanzarilor.

    Insa acum este timpul sa lasam istoria frumos scrisa deoparte si sa ne concentram pe ceea ce ne intereseaza cel mai mult si anume ... aparitiile anului 2013 in materie de gaming.

    Pentru pasionatii de jocuri video, anul 2013 va fi cu siguranta unul de senzatie. Avem incredere sa facem aceste afirmatii datorita dezvaluirilor facute de companiile de profil in cadrul lansarii diferitelor console cu jocuri video. Doua dintre cele mai tari companii producatoare de console de jocuri au anuntat noile dispozitive care ii vor tine tintuiti in fata televizorului pe cei impatimiti de sporturile electronice.

    Compania Sony si-a prezentat pe data de 20 februarie 2013, in cadrul unui eveniment organizat la New York, consola de jocuri, Playstation 4. Acestia au preferat sa pastreze suspansul pana va avea loc lansarea oficiala, prezentand doar joystick-ul noii console de jocuri precum si specificatiile tehnice ale acesteia.

    Data de 21 mai 2013 marcheaza prezentarea noii console cu jocuri video oferite de Microsoft, Xbox One, succesorul popularei console Xbox 360, dezvaluita in cadrul evenimentului organizat la sediul companiei, in Redmond, Washington-SUA. Prezentarea acestei console de jocuri a fost una detaliata, producatorii dezlauind intreg sistemul de jocuri impreuna cu accesoriile aferente. Nintendo s-a grabit sa lanseze consola de ultima generatie, Wii U care a ajuns pe rafturile magazinelor inca din luna noiembrie a anului trecut. Ceea ce aduce nou aceasta consola de jocuri este controllerul de tip tableta.

    Aflate intr-o continua dezvoltare si modernizare, marile companii creatoare de jocuri reusesc an de an sa ne starneasca interesul, prezentandu-ne console si jocuri bazate pe idei geniale menite sa distreze o plaja cat mai larga de persoane, de la cei cu o varsta frageda si pana la cei mai in varsta. Socializarea dintre oameni se dezvolta odata cu interactionarea lor in timpul jocului, comunicarea devenind un liant puternic.

    Curiosi din fire, asteptam cu nerabdare lansarile oficiale ale celor doua console de jocuri si speram sa putem impartasii cu voi, cat mai curand, bucuria noilor aventuri!                                             ARKADYA ... PETRECEREA TA PERFECTA !


Arhiva articole

PlayStation VITA

GRAND THEFT AUTO V (GTA 5)

JOCURILE VIDEO...o forma de distractie si relaxare

LASER TAG...mai mult decat un joc

XBOX ONE ... consola de jocuri a viitorului

Miscare cu jocuri pe console

Topul Jocurilor 2013

Lumea Jocurilor

Fifa 2014

Istoria Consolelor

Just Dance 2014

Beneficiile jocurilor pe console