PlayStation IV ...                             detalii

KINECT
SONIC FREE RIDERS
THE AVENGERS
- BATTLE FOR EARTH
KINECT SPORTS
- ULTIMATE COLLECTION
KINECT ADVENTURES
KINECT JOY RIDE
DANCE CENTRAL 3
STAR WARS
MOTION SPORTS ADRENALINE
MOTION SPORTS
- PLAY FOR REAL

CLASIC
MINECRAFT
FIFA 16
GRAND THEFT AUTO V
NEED FOR SPEED
- MOST WANTED 2
TOM CLANCY'S
- GHOST RECON COMPILATION
RISE OF THE GUARDIANS
WATCH DOGS
LEGO - STAR WARS
- THE COMPLETE SAGA
RANGO
CARS 2
BATTLEFIELD 3
HALO 4
CALL OF DUTY 3
NAIL'D
SPLIT SECOND VELOCITY
FIFA 15
PES 2013
- PRO EVOLUTION SOCCER
NBA 2K11
NBA 2K13
NEED FOR SPEED
- MOST WANTED
NEED FOR SPEED
- HOT PURSUIT
NEED FOR SPEED
- SHIFT 2 UNLEASHED
FORZA MOTORPORT 2
FORZA MOTORPORT 3
FORZA MOTORSPORT 4
FORZA HORIZON
TDU 2
- TEST DRIVE UNLIMITED
MOTOGP 10/11
MOTOGP 09/10
DRAGON BALL 2
- RACING BLAST
SBK 2011
- SUPERBIKE WORLD CHAMPIONSHIP
BURNOUT
- REVENGE
PGR 4
- PROJECT GOTHAM RACING
DIRT SHOWDOWN
MEDAL OF HONOR
ENEMY TERRITORY
- QUAKE WARS
DUKE NUKEM FOREVER
CLASH OF THE TITANS
TOM CLANCY'S
- HAWX 2
CRYSIS 3FIFA 16
FIFA 14
FIFA 13
GRAND THEFT AUTO IV
ANGRY BIRDS TRILOGY
THE AMAZING SPIDER MAN
TOY STORY 3
RAYMAN
- LEGENDS
BRAVE
ASSASSIN'S CREED II
BATMAN
- ARKHAM CITY
TRANSFORMER DEVASTATION
FORMULA 1 / 2012
NEED FOR SPEED
- MOST WANTED
NBA 2K13
AVATAR
JUST DANCE 2018
JUST DANCE 2017
JUST DANCE 2016
WII SPORTS
WII SPORTS RESORT
GAME PARTY 3
SHAUN WHITE SNOWBORDING
WE LOVE GOLF
WIIPLAY MOTION
DANCE PARTY
- CLUB HITS
SUPER TRUCK RACER
GREEN LANTERN
- RISE OF THE MANHUNTERS
SPRINT CARS
FIFA 11
U-DRAW STUDIO
WACKY WORLDOF SPORTS
FLING SMASH
CRASH CAR RACER
KART RACER
TRACKMANIA
FERRARI CHALLENGE DELUXE
DRIVER
- SAN FRANCISCO
101 PARTY MEGAMIX IN 1 SPORTS
ALL STAR CHEERLEADER
DANCEDANCE REVOLUTION
- HOTTEST PARTY 4
HANNAH MONTANA
- SPOTLIGHT WORLD TOUR
ZUMBA FITNESS    GRAND THEFT AUTO V (GTA 5)


     Grand Theft Auto V (GTA 5) este un joc de tip actiune-shooter-curse auto, lansat de Rockstar Games in data de 17 septembrie 2013. Actiunea jocului Grand Theft Auto V are loc in Los Santos, versiunea Grand Theft Auto a Los Angeles-ului, iar personajul cheie pare a fi un tata care isi doreste sa se retraga din afacerile murdare. Fiind un mafiot, copiii sai par sa fi mostenit si calitatile sale de gangster, asa ca, viata din afara lumii interlope pare a fi destul de scurta.

    GTA 5 este dezvoltat tot de RockStar North, studioul scotian care a produs si jocul Grand Theft Auto 4. Lansat in 2009, GTA 4 a avut vanzari record, fiind vandut in peste 20 de milioane de exemplare.

    GTA 5 renunta la unele mecanici de joc din titlurile anterioare, le imbunatateste pe altele si introduce noutati majore in ceea ce priveste gameplay-ul. Cele mai importante vor fi cele trei personaje principale, pe care jucatorii ii pot schimba oricand doresc. Primul dintre acesti noi (anti)eroi este Michael, un fost spargator de banci ce abia a depasit varsta de 40 de ani. Michael se retrasese din activitatile ilegale dupa incheierea unei intelegeri cu FIB (echivalentul FBI-ului in universul GTA). Are doi copii adolescenti si isi uraste nevasta (Amanda). Michael este cel ce nareaza primul trailer din GTA 5. A doua fata noua este cea a lui Trevor, un veteran de razboi cu psihicul distrus pe parcursul anilor, in urma consumului de droguri. Trevor joaca un rol foarte important in trioul protagonistilor, fiind un pilot cu experienta. Cel de-al treilea personaj controlabil este Franklin, un tanar afroamerican ce si-a inceput o promitatoare cariera de recuperator. Fiecare dintre aceste trei personaje va beneficia de propriile abilitati si fire narative, povestile celor trei urmand sa se intersecteze in anumite momente. Vocile personajelor nu vor fi interpretate de actori foarte cunoscuti.

    Pe langa cei trei eroi principali, in GTA 5 isi vor face aparitia si alte personaje din Grand Theft Auto IV si din Episodes from Liberty City, oficialii Rockstar afirmand ca toate aceste jocuri sunt plasate in acelasi univers. Nu vom avea parte insa de personaje din vechile titluri GTA, Rockstar dorind astfel sa delimiteze noile titluri HD de epoca de aur a seriei. Chiar si Los Santos, orasul in care se va desfasoara GTA 5, este foarte diferit de versiunea prezenta in GTA San Andreas. Rockstar se lauda ca GTA 5 beneficiaza de cea mai mare lume de joc de pana acum, harta fiind mai intinsa decat cele din Red Dead Redemption, GTA 4 si GTA San Andreas combinate! Rockstar promite ca mediul de joc din GTA 5 va combina cele mai bune elemente ale jocurilor lor precedente (spatii deschise imense a la RDR si ambianta urbana caracteristica seriei GTA - vor exista plaje, munti, salbaticie, o portiune de mare, o baza militara, precum si suburbii).

    Pentru GTA 5, Rockstar pune un accent deosebit pe diversitatea misiunilor, jafurile (in special cele ale bancilor) jucand un rol foarte important. Jucatorii vor putea schimba intre personaje chiar in timpul misiunilor: spre exemplu, vor putea alege sa piloteze un avion alaturi de Trevor, sa elimine urmaritorii cu ajutorul unei pusti cu luneta din perspectiva lui Franklin sau sa manuiasca o pusca de asalt in pielea lui Michael. Pe langa misiunile principale, vor exista si obiective secundare, generate in mod dinamic.

    Chiar si atunci cand nu sunt implicati in vreo misiune, cei trei isi vor vedea de treburile lor, fie ca sunt controlati de jucatori, fie ca AI-ul se ocupa de comportamentul acestora. Astfel, atunci cand schimbi pe un anumit personaj, s-ar putea sa-l surprinzi pe acesta in cine stie ce situatii compromitatoare.

    GTA 5 ofera o gama foarte variata de vehicule controlabile, plecand de la clasicele masini, trecand prin biciclete, motociclete (pentru sosea sau teren accidentat), camioane, elicoptere si ajungand pana la avioane (inclusiv modele de lupta), ATV-uri sau jet ski-uri. Din nou marcile si modelele acestora vor fi fictive.

    Nu vor lipsi nici activitatile suplimentare: yoga, triatlon, tenis, golf, scufundari, mers la sala de forta etc. Se va putea modifica aspectul personajelor prin achizitionarea de haine noi, insa nu vor fi implementate optiunile avansate de tip RPG prezente in GTA San Andreas. Au fost eliminate misiunile romantice din GTA 4, personajele avand in continuare posibilitatea de a se intalni si de a petrece timpul liber alaturi de alte NPC-uri: Amanda (sotia lui Michael), Jimmy (fiul acestora), Lamar (amicul sarit de pe fix al lui Franklin) sau Ron (prietenul lui Trevor). Nu va lipsi nici telefonul mobil, care va putea fi folosit acum pentru accesarea internetului.

    Au fost imbunatatite si sistemele de lupta, atat in ceea ce priveste confruntarile armate, cat si duelurile corp la corp. Totusi, accentul va fi pus in continuare pe schimburile de focuri. Si fizica a suferit imbunatatiri semnificative, cei de la Rockstar laudandu-se ca masinile din GTA 5 se vor controla in stilul bolizilor din jocurile de curse clasice.

    In privinta graficii, GTA 5 va beneficia de pe urma unor sisteme imbunatatite de iluminare si shadere, a unui draw distance sporit si a unui sistem nou de animatii pentru pietoni, realizat prin intermediul procedurii de motion capture. Urmareste trailerul jocului: GRAND THEFT AUTO V                                             ARKADYA ... PETRECEREA TA PERFECTA !


Arhiva articole

PlayStation VITA

GRAND THEFT AUTO V (GTA 5)

JOCURILE VIDEO...o forma de distractie si relaxare

LASER TAG...mai mult decat un joc

XBOX ONE ... consola de jocuri a viitorului

Miscare cu jocuri pe console

Topul Jocurilor 2013

Lumea Jocurilor

Fifa 2014

Istoria Consolelor

Just Dance 2014

Beneficiile jocurilor pe console