PlayStation IV ...                             detalii

KINECT
SONIC FREE RIDERS
THE AVENGERS
- BATTLE FOR EARTH
KINECT SPORTS
- ULTIMATE COLLECTION
KINECT ADVENTURES
KINECT JOY RIDE
DANCE CENTRAL 3
STAR WARS
MOTION SPORTS ADRENALINE
MOTION SPORTS
- PLAY FOR REAL

CLASIC
MINECRAFT
FIFA 16
GRAND THEFT AUTO V
NEED FOR SPEED
- MOST WANTED 2
TOM CLANCY'S
- GHOST RECON COMPILATION
RISE OF THE GUARDIANS
WATCH DOGS
LEGO - STAR WARS
- THE COMPLETE SAGA
RANGO
CARS 2
BATTLEFIELD 3
HALO 4
CALL OF DUTY 3
NAIL'D
SPLIT SECOND VELOCITY
FIFA 15
PES 2013
- PRO EVOLUTION SOCCER
NBA 2K11
NBA 2K13
NEED FOR SPEED
- MOST WANTED
NEED FOR SPEED
- HOT PURSUIT
NEED FOR SPEED
- SHIFT 2 UNLEASHED
FORZA MOTORPORT 2
FORZA MOTORPORT 3
FORZA MOTORSPORT 4
FORZA HORIZON
TDU 2
- TEST DRIVE UNLIMITED
MOTOGP 10/11
MOTOGP 09/10
DRAGON BALL 2
- RACING BLAST
SBK 2011
- SUPERBIKE WORLD CHAMPIONSHIP
BURNOUT
- REVENGE
PGR 4
- PROJECT GOTHAM RACING
DIRT SHOWDOWN
MEDAL OF HONOR
ENEMY TERRITORY
- QUAKE WARS
DUKE NUKEM FOREVER
CLASH OF THE TITANS
TOM CLANCY'S
- HAWX 2
CRYSIS 3FIFA 16
FIFA 14
FIFA 13
GRAND THEFT AUTO IV
ANGRY BIRDS TRILOGY
THE AMAZING SPIDER MAN
TOY STORY 3
RAYMAN
- LEGENDS
BRAVE
ASSASSIN'S CREED II
BATMAN
- ARKHAM CITY
TRANSFORMER DEVASTATION
FORMULA 1 / 2012
NEED FOR SPEED
- MOST WANTED
NBA 2K13
AVATAR
JUST DANCE 2018
JUST DANCE 2017
JUST DANCE 2016
WII SPORTS
WII SPORTS RESORT
GAME PARTY 3
SHAUN WHITE SNOWBORDING
WE LOVE GOLF
WIIPLAY MOTION
DANCE PARTY
- CLUB HITS
SUPER TRUCK RACER
GREEN LANTERN
- RISE OF THE MANHUNTERS
SPRINT CARS
FIFA 11
U-DRAW STUDIO
WACKY WORLDOF SPORTS
FLING SMASH
CRASH CAR RACER
KART RACER
TRACKMANIA
FERRARI CHALLENGE DELUXE
DRIVER
- SAN FRANCISCO
101 PARTY MEGAMIX IN 1 SPORTS
ALL STAR CHEERLEADER
DANCEDANCE REVOLUTION
- HOTTEST PARTY 4
HANNAH MONTANA
- SPOTLIGHT WORLD TOUR
ZUMBA FITNESS    JOCURILE VIDEO...o forma de distractie si relaxare


     In zilele noastre, jocurile video ocupa un rol foarte important atat in viata copiilor cat si in cea a adulti. Jocurile reprezinta astazi mult mai mult decat o forma de distractie, ele sunt intalnite acum sub forma unei pauze mici. Fie ca sunt la serviciu, acasa sau in oras, adultii prefera o pauza scurta in care sa isi reincarce bateriile, jucandu-se pentru cateva minute pe jocul preferat.

     Timpul pe care il petrecem, delectandu-ne cu jocurile video, este asemenea acelor pauze mici. Practic, atunci cand ne jucam pe calculator, consola, telefon, luam o pauza de la problemele vietii si in acelasi timp ne relaxam pentru a putea face fata in continuare greutatilor si stresului cotidian. Jocurile video nu au cunoscut intotdeauna forma actuala ci au trecut printr-o serie de transformari de-a lungul anilor. Primele jocuri au aparut in anii 40. Acestea erau create din cativa pixeli si rulau pe osciloscop sau pe calculatoare EDSAC. Se pare ca primul joc a fost o simulare de rachete si a fost creat in anul 1947. Ulterior, 5 ani mai tarziu, a fost conceputa o forma a celebrului joc X si 0 sau Tic-Tac-Toe, in forma sa americana. La fel de vechi este si celebrul joc Pong, care a aparut in anul 1967, joc despre care putem sa afirmam, fara sa gresim ca acesta este unul din parintii jocurilor video, Pong fiind destul de popular si in ziua de azi.

     Si era consolelor de jocuri a inceput destul de timpuriu. Prima consola a fost creata de Baer in 1972 si a deschis drumul catre consolele pe care le cunoastem cu totii azi: Xbox 360 sau Playstation 3. Aceasta face parte din prima generatie de console. In aceasta perioada s-a facut remarcat originalul joc Pong, de care am amintit inainte, fiind extrem de popular.

     Celebra consola NES de la Nintendo a aparut in 1985 in America de Nord, iar la scurt timp dupa, concurentii de la Sega au creat si ei propria lor consola, Sega Master System. Tot in aceasta perioada au aparut si celebrele jocuri: Marios Bros si Tetris, care au si in zilele noastre o popularitate foarte ridicata. La sfarsitul anilor 80, inceputul anilor 90 a aparut celebra franciza Mortal Kombat, extrem de cunoscuta in ziua de azi, ultimul joc al seriei fiind lansat chiar in 2012.

     Toate aceste jocuri amintite sunt, insa, bi-dimensionale (sau 2D). Acesta a fost inceputul. Se pare ca primul joc 3D pentru un calculator personal a aparut in anul 1981 si se numeste 3D Monster Maze. Jucatorul era amplasat intr-un labirint, iar scopul sau era sa reuseasca sa iasa, fiind urmarit de un dinozaur imens. Au trecut 30 de ani, dar evolutia este remarcabila. Grafica si gameplay-ul unui joc din generatia actuala sunt extraordinar de realiste, iar conceptul de multiplayer ofera jucatorilor o senzatie unica. Daca e sa vorbim de jocuri online, timpul trece mult mai repede si distractia este mult mai mare atunci cand ne duelam cu alte persoane reale, si nu cu calculatorul. Multa munca si inventivitate au dus la rezultatele din ziua de azi, rezultate de care ne bucuram cu totii de fiecare data cand avem ocazia. Fie ca suntem acasa, la serviciu sau intr-o sala de calculatoare, avem posibilitatea de a ne delecta oricand cu jocuri 3D. Daca nu ne permitem sa dam banii pe jocuri originale, este bine sa stiti ca unii producatori aleg sa ofere grauit jocurile lor publicului larg sau, la fel de bine, va puteti juca pe numeroasele site-uri cu jocuri online flash existente pe internet. Distractia si amuzamentul sunt garantate.

     In momentul actual, jocurile 3D sunt cele mai preferate datorita complexitatii lor dar si datorita graficii 3D foarte imbunatatita fata de jocurile flash. Fie ca alegeti un joc din generatia veche, de tip 2D sau daca aveti posibilitatea sa va delectati cu noile jocuri 3D, distractia si relaxarea sunt garantate. Din ce in ce mai multi oameni, din diferite categorii sociale sau de profesii diferite aleg sa se relaxeze in acest mod, pe jocurile video si exista chiar si studii care arata faptul ca o astfel de relaxare ajuta foarte mult creierul si starea noastra psihica.                                             ARKADYA ... PETRECEREA TA PERFECTA !


Arhiva articole

PlayStation VITA

GRAND THEFT AUTO V (GTA 5)

JOCURILE VIDEO...o forma de distractie si relaxare

LASER TAG...mai mult decat un joc

XBOX ONE ... consola de jocuri a viitorului

Miscare cu jocuri pe console

Topul Jocurilor 2013

Lumea Jocurilor

Fifa 2014

Istoria Consolelor

Just Dance 2014

Beneficiile jocurilor pe console