PlayStation IV ...                             detalii

KINECT
SONIC FREE RIDERS
THE AVENGERS
- BATTLE FOR EARTH
KINECT SPORTS
- ULTIMATE COLLECTION
KINECT ADVENTURES
KINECT JOY RIDE
DANCE CENTRAL 3
STAR WARS
MOTION SPORTS ADRENALINE
MOTION SPORTS
- PLAY FOR REAL

CLASIC
MINECRAFT
FIFA 16
GRAND THEFT AUTO V
NEED FOR SPEED
- MOST WANTED 2
TOM CLANCY'S
- GHOST RECON COMPILATION
RISE OF THE GUARDIANS
WATCH DOGS
LEGO - STAR WARS
- THE COMPLETE SAGA
RANGO
CARS 2
BATTLEFIELD 3
HALO 4
CALL OF DUTY 3
NAIL'D
SPLIT SECOND VELOCITY
FIFA 15
PES 2013
- PRO EVOLUTION SOCCER
NBA 2K11
NBA 2K13
NEED FOR SPEED
- MOST WANTED
NEED FOR SPEED
- HOT PURSUIT
NEED FOR SPEED
- SHIFT 2 UNLEASHED
FORZA MOTORPORT 2
FORZA MOTORPORT 3
FORZA MOTORSPORT 4
FORZA HORIZON
TDU 2
- TEST DRIVE UNLIMITED
MOTOGP 10/11
MOTOGP 09/10
DRAGON BALL 2
- RACING BLAST
SBK 2011
- SUPERBIKE WORLD CHAMPIONSHIP
BURNOUT
- REVENGE
PGR 4
- PROJECT GOTHAM RACING
DIRT SHOWDOWN
MEDAL OF HONOR
ENEMY TERRITORY
- QUAKE WARS
DUKE NUKEM FOREVER
CLASH OF THE TITANS
TOM CLANCY'S
- HAWX 2
CRYSIS 3FIFA 16
FIFA 14
FIFA 13
GRAND THEFT AUTO IV
ANGRY BIRDS TRILOGY
THE AMAZING SPIDER MAN
TOY STORY 3
RAYMAN
- LEGENDS
BRAVE
ASSASSIN'S CREED II
BATMAN
- ARKHAM CITY
TRANSFORMER DEVASTATION
FORMULA 1 / 2012
NEED FOR SPEED
- MOST WANTED
NBA 2K13
AVATAR
JUST DANCE 2018
JUST DANCE 2017
JUST DANCE 2016
WII SPORTS
WII SPORTS RESORT
GAME PARTY 3
SHAUN WHITE SNOWBORDING
WE LOVE GOLF
WIIPLAY MOTION
DANCE PARTY
- CLUB HITS
SUPER TRUCK RACER
GREEN LANTERN
- RISE OF THE MANHUNTERS
SPRINT CARS
FIFA 11
U-DRAW STUDIO
WACKY WORLDOF SPORTS
FLING SMASH
CRASH CAR RACER
KART RACER
TRACKMANIA
FERRARI CHALLENGE DELUXE
DRIVER
- SAN FRANCISCO
101 PARTY MEGAMIX IN 1 SPORTS
ALL STAR CHEERLEADER
DANCEDANCE REVOLUTION
- HOTTEST PARTY 4
HANNAH MONTANA
- SPOTLIGHT WORLD TOUR
ZUMBA FITNESS     MISCARE SI SANATATE CU JOCURILE PE CONSOLE


     Nintendo Wii a creat senzatie la aparitia sa in 2006. Nu era datorita expunerii si a titlurilor de lansare incredibile si nici datorita pachetului uimitor de grafici HD. A fost vorba de interfata jocului controlat prin miscare care include jucatorii in joc pentru prima data. Un joc de tenis a devenit deodata bazat pe leganat si lovirea mingii, in locul utilizarii degetelor pentru a nimeri butoanele potrivite de pe pad-ul de control in ordinea corecta. Astfel, lumea jocurilor a fost revolutionata.

    Nintendo este una dintre cele mai vechi companii de IT din lume. Infiintata la sfarsitul secolului al 19-lea, pe 23 septembrie 1889, in Kyoto, Japonia, sub numele de Nintendo Koppai, compania s-a facut remarcata inca de la inceput prin inovatie (Nintendo a introdus pe piata japoneza cartile de joc din plastic - o revolutie la vremea respectiva). 117 ani mai tarziu, Nintendo a produs o noua inovatie, prin lansarea consolei Nintendo Wii, o consola de jocuri video dedicata segmentului de jucatori casual (ocazionali), cu jocuri create in special pentru copii si familie, diametral opusa conceptelor Sony si Microsoft, producatorii de console hardcore, cu jocuri cu grafica sclipitoare, adrenalina si multa violenta. Insa succesul imens de care se bucura Nintendo Wii pana in ziua de astazi se datoreaza controlului firesc prin miscare, cu ajutorul Wii Remote (Plus), telecomanda Wii, instrumentul cu care jucatorii interactioneaza cu mediul si personajele din jocuri. Initial, conceptul a fost privit cu suspiciune, deoarece presupunea o reinventare a perceptiei asupra controlului in jocuri. Producatorii de jocuri aveau la dispozitie un dispozitiv cu adevarat nou, iar la inceput jocurile erau de calitate inferioara, controlul prin miscarea Wii Remote era imprecis sau obositor. Cu timpul insa, miscarea in fata ecranului televizorului a devenit naturala pentru milioane de posesori Wii. Pachetele lansate de Nintendo, in special Wii Sports Resort, au demonstrat posibilitatile fenomenale oferite de miscare si Wii Remote in jocuri, iar conceptul a fost dus chiar mai departe prin Wii Fit Plus with Balance Board, un pachet de exercitii de aerobic, yoga, musculatura si echilibru care se foloseste integral de miscarea corpului pentru a imbunatati musculatura corpului, sanatatea, si asa mai departe.

    Inainte ca oricine altcineva de pe piata sa apuce sa imbunatateasca acest concept de miscare in jocuri, Nintendo insasi a continuat seria inovatiilor prin introducerea unui accesoriu numit Wii MotionPlus, in 2010 unit inca din fabrica cu Wii Remote intr-un singur produs, numit Wii Remote Plus. Acest mic accesoriu a dus la o precizie de aproape 100% in jocuri a miscarilor efectuate cu telecomanda Wii, prin urmare jucatorii au acum posibilitatea sa joace pe Wii, prin miscare, jocuri de finete, cum este tenisul de masa, unde pana si miscarile din incheietura mainii au impact asupra rezultatului. Nintendo Wii nu a deschis un drum nou pentru industria de jocuri, ci a creat acest drum, iar acum inovatiile pe partea de miscare au inceput, incet, sa se faca simtite si pe restul consolelor de pe piata. In timp ce PlayStation Move a companiei Sony utilizeaza camera PlaystationEye pentru a detecta si a masura locatia butoanelor de control high-tech tinute in mana si ce tin cont de spatiu, Kinect nu are butoane de control fizice.

    Ideea jocurilor de miscare pe consolele de ultima generatie este ca propriul tau corp e cel ce controleaza. Jocurilor Kinect si aplicatiilor lor le revine utilizarea camerei si a microfonului pentru a procesa ceea ce faci si ce spui si sa-ti interpreteze comenzile intr-o maniera potrivita. Senzorul Kinect contine o camera RGB si un senzor de adancime pentru a-ti depista miscarea. El masoara pozitionarea a 48 de articulatii cheie din anatomia ta prin urmarirea miscarilor ale acestor articulatii si isi poate da seama in ce pozitie te afli. Mai mult, vede in 3D prin ascunderea intrarii de la camera RGB cu un senzor de adancime, in timp ce crearea microfonului multidirectional cerceteaza camera pentru vocea ta. Da, Kinect chiar iti permite sa iti controlezi Xbox-ul 360 utilizand numai comenzi vocale!

    Asa cum era de asteptat, Sony nu se putea lasa mai prejos si astfel acestia lanseaza pe piata PlayStation Move care este usor diferit fata de Wii in ceea ce priveste PlaystationEye, o camera de inalta calitate. Butoanele de control au inauntru senzori de miscare/inertie, dar sunt localizate spatial in 3D prin bila stralucitoare de pe varful camerei si la fel ca Wii Remote, exista un controller secundar pentru mana libera, numit Navigation Controller care nu are varful de cauciuc ce se aprinde, dar ofera echivalentul unui controller DualShock 3 pentru a naviga meniurile. La unele jocuri poti sa folosesti doar Move ori deopotriva Move si NC sau doua Move.

    Daca nu erati convinsi de avantajele jocurilor pe consolele de ultima generatie, speram ca prin aceasta scurta prezentare am reusit sa va convingem de existenta lor. Importanta avantajelor unor astfel de jocuri este una mult mai mare cu cat acestea sunt legate de beneficii directe asupra organismului nostru, deci implicit asupra sanatatii noastre.

    Va invitam cu drag la ARKADYA pentru a va bucura din plin de beneficiile jocurilor de miscare, oferindu-va posibilitatea de a va testa abilitatile si de a va imbunatati miscarile corpului si sanatatea cu ajutorul jocurilor de sport, dans, fitness sau zumba!                                             ARKADYA ... PETRECEREA TA PERFECTA !


Arhiva articole

PlayStation VITA

GRAND THEFT AUTO V (GTA 5)

JOCURILE VIDEO...o forma de distractie si relaxare

LASER TAG...mai mult decat un joc

XBOX ONE ... consola de jocuri a viitorului

Miscare cu jocuri pe console

Topul Jocurilor 2013

Lumea Jocurilor

Fifa 2014

Istoria Consolelor

Just Dance 2014

Beneficiile jocurilor pe console