PlayStation IV ...                             detalii

BILIARD
TENIS DE MASA


    PLAYSTATION IV ( PS4 )


    Noua generatie de console a fost dezvaluita. Creatorii consolelor de jocuri au reusit si de aceasta data sa impinga limitele imaginatiei si automat ale performantei, dincolo de orice asteptare. Mai exact, compania Sony este cea care reuseste de fiecare data sa impresioneze cu fiecare aparitie pe scena lumii virtuale.

    Nici in acest an, cei de la Sony nu s-au lasat mai prejos si anunta lansarea unei noi generatii de console, consola de jocuri, PlayStation 4. In randurile ce urmeaza vom realiza o scurta descrierea a acesteia, prezentandu-i specificatiile tehnice dar si noutatile care ne vor intampina odata cu testarea jocurilor pe noua consola.

    Dupa prezentarea noii console, gamerii au iceput deja sa isi exprime parerile dar si emotiile traite odata cu asteptarea aparitiei sale pe piata. Astfel, acestia afirma faptul ca aceasta consola de jocuri a fost creata de la inceput pentru viitor, ea prezentandu-se din start cu o serie impresionanta de functii online completate de un hardware pe masura. Practic, aceasta noua consola de jocuri de la Sony este asemenea unui computer iar ceea ce ii bucura si mai mult pe impatimitii de jocuri video, este faptul ca nu doar jocurile special create pentru PlayStation 4 vor fi compatibile pe aceasta consola ci dimpotriva, cei care dispun de jocuri pentru PlayStation 3 vor avea placuta surpriza sa constate faptul ca acestea functioneaza la fel de bine si pe noua consola a viitorului, PlayStation 4.

    Consola va folosi o arhitectura x86-64 bazata pe un APU AMD cu 8 nuclee, un chip video AMD Radeon de generatie noua si o memorie unificata de nu mai putin de 8GB GDDR5. Conform spuselor creatorilor ei, aceste alegeri au fost facute de comun acord cu producatorii de jocuri pentru PlayStation 4, noua consola dorindu-se a fi cat mai familiara si prietenoasa cu dezvoltatorii de software. Pentru a exemplifica acest lucru, a fost prezentat un scurt demo al motorului grafic Unreal Engine 4, rulat in timp real pe hardware-ul consolei. De asemenea, nu va lipsi un hard disk integrat pentru stocare si nici optiunile de baza in ceea ce priveste conectivitatea.

    Un aspect extrem de important al noului DualShock 4 este noul LED light bar, care va juca roluri multiple. Bara luminoasa se va colora in diferite nuante pentru a sugera cat mai bine legatura dintre jucator si personajul controlat din joc: spre exemplu, intr-un titlu cooperativ, personajul imbracat in culoarea rosie va fi controlat de gamepad-ul a carei lumina va fi rosie. Desi au fost oferite toate aceste detalii despre hardware-ul din spatele noului PlayStation 4, aspectul consolei in sine nu a fost inca dezvaluit.

    Hardware-ul foarte puternic al consolei de jocuri PlayStation 4 va permite implementarea unei noi functii lower power state (un soi de suspend to RAM), cu ajutorul careia utilizatorii vor putea trece consola in standby fara a pierde progresul dintr-un joc. La pornirea consolei, aceasta va relua actiunea fix din locul in care fusese inchisa.

    PlayStation 4 va fi o consola ce incurajeaza socializarea si comunicarea intre gameri, aceste aspecte fiind amplificate de posibilitatea de a inregistra, edita si de a partaja secvente de gameplay prin intermediul PlayStation Network (scopul butonului Share). In acest sens, au fost anuntate parteneriate cu Facebook si Ustream.                                             ARKADYA ... PETRECEREA TA PERFECTA !


Arhiva articole

PlayStation VITA

GRAND THEFT AUTO V (GTA 5)

JOCURILE VIDEO...o forma de distractie si relaxare

LASER TAG...mai mult decat un joc

XBOX ONE ... consola de jocuri a viitorului

Miscare cu jocuri pe console

Topul Jocurilor 2013

Lumea Jocurilor

Fifa 2014

Istoria Consolelor

Just Dance 2014

Beneficiile jocurilor pe console